Basisturné på Bratsberg. Ny dato: 18.-19. mars.

Postet av Bratsberg IL - Ski den 22. Des 2018

I mars er Bratsberg lokasjon for Norges Skiforbunds arrangement Basisturnéen. Gjennom sesongen arrangeres dette på åtte forskjellige steder i landet, og vi er svært fornøyde med å ha fått arrangementet hit til Bratsberg!

Arrangementet byr på skileik for barn og unge, i tillegg til kurs og temakveld for de voksne.

Det du trenger av informasjon om arrangementet finner du på skiforbundets nettsider: https://www.skiforbundet.no/fagportal/basisturneen-2019/basisturne-trondheim/

Vi håper å få mange deltakere fra vårt nærområde til Bratsberg disse dagene!
Telenorkarusellen 2019

Postet av Bratsberg IL - Ski den 7. Des 2018

Karusellrennene på Bratsberg er åpne for deltakere i alle aldre. Vi har løyper i ulike lengder, tilpasset de ulike aldersgruppene. Vi vil gjerne ha deltakere både i 1-årsklassen og i seniorklassen!

Gjennom skisesongen arrangeres det 6 karusellrenn i Bratsberg (med forbehold om at det er skiføre), alle på torsdager. Deltakeravgiften på 250kr dekker deltakelse i alle rennene, deltakerpremie fra Telenor som deles ut ved henting av startnummer, samt premie som deles ut på slutten av sesongen.

Etter rennet får man varm saft i målområdet, og deretter er det mulig å ta kveldsmaten inne i kaféen. Der selges det kveldsmat, vafler og kaffe. I kiosken kan du betale med kontanter eller VIPPS (nr 93997).


Påmelding og henting av startnummer

Påmeldingslenke kommer på hjemmesida rundt nyttår.

Henting av startnummer foregår i idrettshuset fra kl 17.15 på renndagen.


Informasjon om startnummeret

Hver løper får ett startnummer, som benyttes på alle renn. Ta godt vare på dette, og skriv gjerne navn bakpå i tilfelle det skulle mistes. På baksiden av startnummeret er det brikker som registrerer start og målgang, og det er veldig viktig at man ikke fjerner eller bretter disse!


Premiering

Deltakerpremie fra Telenor deles ut ved henting av startnummer. I tillegg vil vi ha en egen premieutdeling, antakelig i forbindelse med siste karusellrenn.


Startordning

Siden vi har elektronisk registrering kan løperne starte i tilfeldig rekkefølge, uavhengig av startnummer. Vi legger likevel opp til å la de yngste deltakerne starte først. Første start går omtrent kl 18.


Stilart

Her vil forholdene være med og bestemme, og informasjon komme fortløpende. Når snøforholdene tillater det vil vi legge inn skicrosselementer i løypa, det vi si svinger, kuler og andre utfordringer.


VELKOMMEN!
Snart avreise til Edsåsdalen - her er tidsskjema og nyttig informasjon!

Postet av Bratsberg IL - Ski den 16. Nov 2018

Da nærmer det seg avreise til skisamling i Edsåsdalen. Siste nytt om skiforholdene er at de har 800m med preparerte løyper for skøyting pr i dag, og med kuldegrader i vente de neste dagene får de forhåpentligvis preparert enda noen meter.. 

Ber dere likevel ta med joggesko, i tilfelle vi må spe på med litt barmarkstrening.


Her er litt info om skisamlinga:

Fredag:

Avreise når det passer hver enkelt. Middag serveres på Köja kl 19-20.

Lørdag:

Frokost kl. 07.30

1. økt kl. 09.30

Lunsj kl. 13.00

2. økt kl. 15.00

Middag kl. 18.00

Sosialt.

På kvelden er det moro om vi får til noe leik, spill, quiz eller liknende som store og små kan gjøre sammen. Her er det mulighet til å bidra med noe for de som føler seg kallet.

Søndag:

Frokost kl. 07.30

Trening kl. 09.30

Lunsj kl. 12.00

Avreise.


Noe nyttig info:

- Sengetøy og håndduker er på rommene, men ta med ekstra badehåndklær for bassengbruk. Det er et lite basseng på hotellet, som man kan benytte mellom øktene.

- Det hender at det er ganske kaldt i Edsåsdalen. Ta med votter i tillegg til skihansker, da ungene ofte blir kalde på henda. 

- Lysløypa og et lite skitrekk er rett utafor hotellet. 

- De som er mer enn tre i familien har fått tildelt to rom med et kjøkken mellom. Dørene mellom er i utgangspunktet stengt, men for 400 kr kan man få åpnet disse og dermed få tilgang til et eget lite kjøkken, og ha mulighet til å gå mellom rommene. Dette får hver enkelt familie avtale og gjøre opp direkte med hotellet.

Dette blir bra - vi glær oss :)
Informasjon om skisamlinga 23.-25. november.

Postet av Bratsberg IL - Ski den 7. Okt 2018

Nå nærmer det seg årets skisamling i Edsåsdalen, og vi må vite hvem som har lyst til å være med!

Påmeldingsfristen er mandag 15. oktober.

Her følger litt informasjon:

Dato for årets samling er som tidligere annonsert 23.-25. november.

Avreise er fredag ettermiddag, når det måtte passe den enkelte. Kjøreturen tar i underkant av tre timer.

Det blir to treningsøkter lørdag, og én treningsøkt på søndag før vi reiser hjem. Vi håper selvfølgelig på snø og skiføre, men om det ikke slår til blir det (nesten) like morsom barmarkstrening i stedet.

Dersom vi blir mange nok deltakere vil det nok bli anledning til å ta en dukkert i bassenget mellom treningsøktene.

Vi bor på Kôjagården, som før, hvor vi har et lite skitrekk og skiløyper rett utenfor døra.

Alle måltider er inkludert: Middag fredag kveld - frokost, lunsj og middag lørdag - frokost og lunsj søndag.

Skiavdelinga betaler en del av gildet, så prisene blir som følger:  Voksne: 900 kr pr pers. Barn under 15 år: 600 kr pr pers.

Sengetøy og håndklær finnes det der.

Søsken til barn som er med på skitrening er selvfølgelig velkomne til å bli med!

Påmelding sendes til ski@bratsberg-il.no, eller formidles til Katrine på annet vis. Si ifra dersom det er noen allergier som vi skal videreformidle til hotellet. Og ikke vær redd for å spørre om dere lurer på noe!

Trykk her for å lese mer om Edsåsdalen!
Nytt fra skiavdelinga!

Postet av Bratsberg IL - Ski den 19. Sep 2018

Høsten er her, og plutselig blir det også vinter - da er det på tide med skitrening igjen!

Denne høsten er vi så heldige å ha med oss to nye unge og engasjerte trenere, søskenparet Signe og Iver Tunaal på henholdsvis 18 og 15 år. De var aktive i skiavdelinga selv for noen år tilbake, og vil gjøre sitt beste for å legge tilrette for morsomme treninger for våre unge håpefulle.

Skitreninga vil foregå tirsdager kl 18.00-19.00, og første trening er 25. september. Oppmøte på grusbanen ved idrettshuset. Skitreninga er for alle fra 2. klasse og oppover.

Kort om skitreninger uten snø:

På skitrening vektlegges øvelser og aktiviteter som gir trening i basisferdigheter som utholdenhet, spenst, hurtighet, koordinasjon, balanse og styrke. Dette trener vi på gjennom lekbaserte øvelser, og målet er at alle skal få tatt seg skikkelig ut, samtidig som de har det morsomt!

Når snøen kommer gjelder de samme prinsippene, bare med ski på beina.

Vi håper å se mange både nye og kjente fjes på skitreninga i høst! 

Viktig: Selv om vi er så heldige å ha fått Signe og Iver som vil ha det sportslige ansvaret under treningene, så slipper ikke dere foreldre helt unna. Vi synes det er viktig at det er noen foreldre tilstede på treninga. I tilfelle det skulle oppstå noe som krever litt ekstra oppmerksomhet, og om det skulle bli behov for en hjelpende hånd. Det er lov for de voksne å delta på aktivtetene også - ingen er vel for gammel for litt sura?


BESTILLING AV TRENINGSTØY

Det vil bli mulig å bestille klær fra vår Trimtex-kolleksjon i høst også. Kolleksjonen finner dere her: Trimtex-kolleksjon ski. Kolleksjonen er som tidligere år, men årets luer har fôr i merinoull. Det finnes også en racing-lue for de som blir varme i toppen, og et pannebånd med fôr i merinoull.

Årets prisliste finner dere her: Prisliste Trimtex 2018

Tilgjengelige juniorstørrelser er 130-160. Voksenmodellene finnes i str XS-XXXL. Luer og pannebånd finnes i str 56-59 cm. Er dere usikker på valg av størrelse så begynner det å finnes noen eksemplarer i bygda nå, så det vil nok la seg gjøre å få gode råd. Det er bare å spørre!

For at vi skal være sikre på å få levert klærne til jul (det er jo fine julegaver, dette), så er det viktig at alle bestillinger formidles til Katrine (katrine.sandbakk@gmail.com) innen 15. oktober!


SKISAMLING I EDSÅSDALEN

Årets treningssamling i Edsåsdalen holdes 23.-25. november. Vi håper som vanlig at mange tar med familien på tur til Kôja Fjällhotell denne helgen. Mer informasjon kommer senere, men noter dere påmeldingsfristen, som er 15. oktober.


FACEBOOK

Informasjon om treninger med mer vil bli lagt ut på skiavdelinga sin lukkede gruppe Bratsberg Ski. Sørg for å bli medlem der, slik at dere får med dere det som skjer. De som eventuelt ikke er på facebook, kan be om å få informasjon på annet vis.


Men viktigst av alt nå: Velkommen på skitrening!
Rapport fra klubbmesterskapet 2018

Postet av Bratsberg IL - Ski den 13. Mar 2018

Søndag 11. februar ble det arrangert klubbmesterskap på ski, med start og mål ved skytterhuset på Rosmo.

Sykdom og diverse cup'er bidro til at deltakelsen i barneklassene var temmelig laber, men da var det gledelig at seniorklassen var større enn på mange år!

Barneløypa gikk i lettkupert terreng i retning Leiråsen og tilbake, og barna ble heiet fram av mange turgåere på veien. Seniorløypa var en skikkelig kraftprøve, som gikk bort til Østlimyra, opp til Liaåsen og ned tilbake til Rosmo via Leiråsen. Denne løypa er ikke bare krevende oppover - med stive lår er også unnakjøringene ned til Leiråsen utfordrende nok. Og det skulle vise seg at det var nettopp der løpet ble avgjort!

Robert Bjørseth var intetanende om at han gikk inn til seier da han gikk over målstreken og tok imot hyllesten tilbake ved skytterhuset. Konsentrert om å klare den krappe 90-graderen på vei ned fra Liaåsen, la han utrolig nok ikke merke til at han passerte forhåndsfavoritten Ronny, som lå med knekt ski i grøfta! Enda godt at det bare var skia som traff bergveggen med et smell, og at skiløperen ellers kom uskadd fra hendelsen.

Ronny kom seg likevel inn til en hederlig 2.-plass, foran Marius Bjørseth. Ellers fullførte også Kristoffer Myran Nilsen, Sindre Sandbakk og Vegard Singstad med stil (nevnt i tilfeldig rekkefølge).

I dameklassen deltok Mette Ingebrigtsen, Birgitte Myran Nilsen, Marielle Johansen og Katrine Dretvik Sandbakk. Med litt ulike starttider og manglende tidtaking ble det vanskelig å kåre en vinner. Men de så ut som vinnere alle fire!

De barna som deltok var Ylva Skjervold Jensen, Henrik Sandbakk, Trym Skjervold Jensen, Agnete Sandbakk, Robin Sogn Nilsen og Tuva Dretvik. Sprek ungdom var det også med; Eva og Edvin Ingebrigtsen stilte selvfølgelig opp. Alle deltakerne vant sine respektive klasser - det er slett ikke verst!

Etter løpet kunne alle nyte nystekte vafler og pølse i brød, stelt i stand av altmuligmann Vidar Dahl. Vi visste jo fra før av at han er en kløpper når det gjelder løypekjøring og håndtering av tunge maskiner, men han er sannelig ikke verst med vaffeljernet heller! 

Premieutdeling måtte vi ha, og alle deltakerne fikk velge en premie fra vårt sortiment med Bratsberg-effekter. Særlig luene var populære blant store og små.

De fleste deltakerne på årets klubbmesterskap samlet


Ronny - like blid, selv med knekt ski!
Agnete ser opp til årets klubbmester, Robert
Tuva med ny Bratsberg-lue i hendene

Det var forresten ikke bare deltakerne på klubbmesterskapet som kunne nyte serveringen på skytterhuset denne fine søndagen. Mange turgåere tok turen innom på gratiskaféen, som er et samarbeid mellom skiavdelinga, Oppstrinda salongskytterlag (OSSL) og Estenstadhytta. Estenstadhytta har svært sjenerøst sponset alt av mat og drikke til kaféen, OSSL stiller med huset, og skiavdelinga (med Vidar i spissen) står for serveringa. Siste mulighet til å benytte seg av dette tilbudet er søndag 18. mars. Ta turen, da vel!
Klubbmesterskap 2018

Postet av Bratsberg IL - Ski den 9. Mar 2018

Litt kort varsel, men på søndag blir det et uhøytidelig klubbmesterskap!

Løypa går fra skytebanen på Rosmo, i retning Liaåsen og tilbake. Vendingspunkt tilpasset de forskjellige årsklassene - de fleste snur nok før bakkene til Liaåsen starter.

Start kl 11.00.

I etterkant av rennet blir det premieutdeling og bespisning inne i skytterhuset. Kanskje får vi til litt skileik i området også?


Arrangementet er åpent for alle idrettslagets medlemmer :)


Det vil være mulig å parkere hos familien Sandbakk på Rosmo'n, men vær oppmerksom på at det er begrenset med plasser. Ellers er det også fin oppvarming å gå fra idrettshuset :)
Siste renn og premieutdeling for Telenorkarusellen - 8. mars.

Postet av Bratsberg IL - Ski den 27. Feb 2018

Vi har tidligere annonsert at siste renn og premieutdeling vil bli avholdt denne uka, men på grunn av kulda har vi bestemt oss for å utsette finalen ei uke. Ny dato er altså 8. mars.


Men her er uansett informasjon om det siste arrangementet, som vi vil gjennomføre som skicross. Vi har tre ulike startalternativer for dette arrangementet:

- nede på stadion (start kl 17.45): For de minste som vil gå sin vanlige løype nede ved stadion.

- ved grønn sirkel på kartet (start kl 18.00)

- ved rød sirkel på kartet (start kl 18.10)


Vi legger ingen føringer for hvem som skal starte hvor, men deltakerne må være på plass på sitt valgte startsted til de tidene som er angitt over. Nede på stadion blir det vanlig parstart, mens oppe ved "grønn og rød start" vil deltakerne bli startet i puljer på ca 5-8 løpere.

Skicrossløypa blir som (om enn ikke så vakkert...) tegnet inn på kartet under. Her blir det både krappe svinger og kuler å bryne seg på! Legg igjen skismøringa hjemme, her er det god glid som gjelder!


Når alle deltakere er i mål blir det premieutdeling inne i gymsalen. Om noen skulle være i tvil, så er det premie til alle, uansett hvor mange renn de har deltatt på! 

Inne får alle deltakere gratis vaffel og saft, i tillegg til at det vil bli mulighet for å kjøpe kaffe, pølser og brødmat.

Minner også om at skiavdelinga selger store sekker med helt topp dopapir og tørkepapir til henholdsvis kr 300 og 270 pr sekk. Dette kan betales med VIPPS og hentes ved smørebua i forbindelse med arrangementet.
Resultater Bratsbergstafetten

Postet av Bratsberg IL - Ski den 14. Feb 2018

Takk for oppmøtet, både til alle funksjonærer, deltakere og støtteapparat! Vi er fornøyde med deltakelsen, og glade for at stormen ventet til stafetten var ferdig før den tok til for fullt.

Resultatlister fra Bratsbergstafetten finner dere her: Resultater


Vi har plukket opp diverse gjenglemt utstyr. Hvis du savner en mørk dunvest, et par svart/hvit/blå polvotter eller en stor Swix-sekk, så ta kontakt med Katrine på tlf 99593371.


Velkommen tilbake neste år!


Bratsbergstafetten

Postet av Bratsberg IL - Ski den 12. Feb 2018

Vi gjentar noe nyttig informasjon i forbindelse med onsdagens stafett:


ETTERANMELDING OG ENDRING AV LAGOPPSETT:

Etteranmelding og endring av lagoppsett kan gjøres frem til rennstart ved å bruke denne lenken:

Påmelding


VIKTIG INFORMASJON OM STARTNUMMER: 

Startnumrene har tidtakerstrips på bryst og rygg. Disse bør ikke bøyes unødig. Det er tre forskjellige reklamer på numrene:

1. etappe med "LØPLABBET"

2. etappe med "MESTERBLIKK"

3. etappe med "MAINTECH"

Brikkene i numrene er definert til etappene, så kun "MainTech"-nummeret kan utløse målgang. Likeledes kan kun "LØPLABBET"-nummeret utløse 1.veksling og gi etappetid til 1.etappe og starttid til 2. etappe. Det er derfor SVÆRT viktig at løperne har riktig nummer.

Løperne skal levere fra seg startnumrene før de forlater vekslings-/målområdet.


STARTTIDER:

G8-10: 18.00

J8-10: 18.02

G11-12: 18.20

J11-12: 18.22

G13-14: 18.50

J13-14: 18.52

G15-16: 19.30

J15-16: 19.32


PARKERING:

Parkering ved stadion og ellers på anviste plasser. Parkeringsavgift på kr 50 betales kontant eller med VIPPS til nr 93997. De som skal betale med VIPPS kan gjerne gjøre det i forkant, og vise kvittering ved ankomst.


LØYPEKART:

Løypekart

Arenakart


PREMIEUTDELING:

Premieutdeling vil bli avviklet inne i idrettshuset så snart resultatlistene er klare.


Til de som meldte seg på søndag før kl 21: 

Etteranmeldingsavgiften ble dessverre aktivert noen timer for tidlig, og de som meldte seg på i denne perioden bes sjekke at de blir fakturert rett beløp (300kr pr lag). Ta kontakt via ski@bratsberg-il.no dersom dere har fått feil beløp.

Telenorkarusellen - to renn gjenstår

Postet av Bratsberg IL - Ski den 6. Feb 2018

Torsdag 8. februar arrangeres sesongens femte karusellrenn. Klassisk stil denne gang.

Torsdag 15. februar tar vi oss en velfortjent pause, etter som vi arrangerer stafett dagen før. Og torsdag 22. februar er det vinterferie.

Sjette og siste karusellrenn for denne sesongen blir altså torsdag 1. mars. Da håper vi å få til et skicross-renn!

Dato for premieutdeling vil bli annonsert i løpet av de neste par ukene.
Bratsbergstafetten 12. februar 2020

Postet av Bratsberg IL - Ski den 20. Jan 2018

Da nærmer det seg Bratsbergstafett igjen, og her finner dere nødvendig informasjon.

Nyttige linker:

Innbydelse

Påmelding

Løypekart

Arenakart

Frist for påmelding er søndag 9. februar kl 23.59. Påmeldingslinken kan også benyttes for etteranmelding og for å endre lagoppstilling, helt frem til kl 12.00 på renndagen.

VIKTIG INFORMASJON OM STARTNUMMER: 

Startnumrene har tidtakerstrips på bryst og rygg. Disse bør ikke bøyes unødig. Det er tre forskjellige reklamer på numrene:

1. etappe med "LØPLABBET"

2. etappe med "MESTERBLIKK"

3. etappe med "MAINTECH"

Brikkene i numrene er definert til etappene, så kun "MainTech"-nummeret kan utløse målgang. Likeledes kan kun "LØPLABBET"-nummeret utløse 1.veksling og gi etappetid til 1.etappe og starttid til 2. etappe. Det er derfor SVÆRT viktig at løperne har riktig nummer.

Løperne skal levere fra seg startnumrene før de forlater vekslings-/målområdet.

STARTTIDER:

G8-10: 18.00

J8-10: 18.02

G11-12: 18.20

J11-12: 18.22

G/J15-16: 19.00

G13-14: 19.02

J13-14: 19.04


PARKERING:

Parkering ved stadion og ellers på anviste plasser. Parkeringsavgift på kr 50 betales kontant eller med VIPPS til nr 94004. De som skal betale med VIPPS kan gjerne gjøre det i forkant, og vise kvittering ved ankomst.

Resultater etter de to første renn i Telenorkarusellen

Postet av Bratsberg IL - Ski den 18. Jan 2018

Da har vi arrangert to renn i årets Telenorkarusell. Begge med flotte skiforhold, flinke arrangører og mange spreke deltakere. Måtte det vare sesongen ut!

Her kan dere se resultatene fra de to første rennene:

Trykk her for resultater fra første renn.

Trykk her for resultater fra andre renn.

Velkommen igjen neste torsdag!
Telenorkarusellen 2018 - første renn arrangeres torsdag 11. januar

Postet av Bratsberg IL - Ski den 2. Jan 2018

Med nydelige skiforhold er det en glede å ønske velkommen til Telenorkarusellen 2018!

Karusellrennene på Bratsberg er åpne for deltakere i alle aldre. Vi har løyper i ulike lengder, tilpasset de ulike aldersgruppene. Vi vil gjerne ha deltakere både i 1-årsklassen og i seniorklassen!

Gjennom skisesongen arrangeres det 6 karusellrenn i Bratsberg (med forbehold om at det er skiføre…), alle på torsdager. Deltakeravgiften på 250kr dekker deltakelse i alle rennene, deltakerpremie fra Telenor som deles ut ved henting av startnummer, samt premie som deles ut på slutten av sesongen.

Etter rennet får man varm saft i målområdet, og deretter er det mulig å ta kveldsmaten inne i kaféen. Der selges det brød med pålegg, pølser og vafler. I kiosken tar vi imot kontanter, men ser gjerne at dere betaler via VIPPS, nr 93997.

Påmelding og henting av startnummer

Påmelding og betaling gjøres vi denne linken: Påmelding

Frist for forhåndspåmelding er kl 15 torsdag 11. januar. Ved påmelding mottar man en faktura som bes betales før første renn. Henting av startnummer foregår i idrettshuset fra kl 17.15 på renndagen.

Informasjon om startnummeret

Hver løper får ett startnummer, som benyttes på alle renn. Ta godt vare på dette, og skriv gjerne navn bakpå i tilfelle det skulle mistes. På baksiden av startnummeret er det brikker som registrerer start og målgang, og det er veldig viktig at man ikke fjerner eller bretter disse!

Premiering

Deltakerpremie gitt av Telenor deles ut ved henting av startnummer. I tillegg vil vi ha en egen premieutdeling, antakelig i forbindelse med siste karusellrenn.

Startordning

Siden vi har elektronisk registrering kan løperne starte i tilfeldig rekkefølge, uavhengig av startnummer. Vi legger likevel opp til å la de yngste deltakerne starte først. Første start går omtrent kl 18.

Løypekart finner dere her: Løypekart

Stilart

Her vil forholdene være med og bestemme, og informasjon komme fortløpende. Første renn blir i klassisk stil.


VELKOMMEN!

Bemanning karusellrenn 2018

Postet av Bratsberg IL - Ski den 2. Jan 2018

Her er bemanningslista for karusellrenn sesongen 2018. Bytt innbyrdes dersom det ikke passer når dere er satt opp.


Bemanning 2018.xlsx