Skisamling Kvikne 20.-22. november

Postet av Bratsberg IL - Ski den 20. Okt 2020

Det ser ikke ut til at det er gjennomførbart med noen skisamling i Edsåsdalen i år, men vi har funnet et fint alternativ i eget land, og er sikre på at vi skal få det like fint på Kvikne!

Vi bor på Kvikne Fjellhotell & Kafé hvor de har skiløyper like ved, og blir fordelt på leiligheter eller hotellrom. Egenandeler er 1000kr pr voksen og 600kr pr barn. Søsken av skiløperne er også velkomne til å være med. Alle måltider er inkludert, men ha gjerne noe på lur i tilfelle man blir sulten mellom måltidene.

Det er et basseng på hotellet som vi kan benytte når det passer i forhold til resten av programmet.

Sengetøy og håndklær får vi der, og utvask er inkludert i prisen.

Påmelding gjennom skiavdelinga sin gruppe på Spond innen 1. november.

Program for skisamlinga er som følger:

Fredag:

Ankomst når det passer hver enkelt. Middag serveres på hotellet fra kl 19.

Lørdag:

Frokost kl. 07.30

1. økt kl. 09.00. Først ski, deretter litt felles styrketrening innendørs.

Lunsj kl. 12.00

2. økt kl. 15.00

Middag kl. 18.00

Sosialt.

På kvelden er det moro om vi får til noe leik, spill, quiz eller liknende som store og små kan gjøre sammen. Her er det mulighet til å bidra med noe for de som føler seg kallet.

Søndag:

Frokost kl. 07.30

Trening kl. 09.00

Lunsj kl. 11.30

Avreise.
Bestilling av skibekledning

Postet av Bratsberg IL - Ski den 15. Okt 2020

Da er det klart for bestilling av skibekledning fra Trimtex. Her er det modeller som passer både for de som går tur og for de som trener aktivt, og til både stor og liten.

For å sikre levering før jul må alle bestillinger være mottatt innen 25. oktober!

Trykk her for priser.

Trykk her for å se designet. 

Merk at modellene har byttet navn etter at dette designet ble laget. Gjeldende modellnavn ser dere i prislista, og på Trimtex sine hjemmesider finner dere beskrivelser av de ulike modellene, samt størrelsesguide.

Dersom noen ønsker å prøve størrelser så er det bare å ta kontakt, så skal vi se hva vi får til.

Bestilling eller spørsmål sendes til Katrine på epost ski@bratsberg-il.no, evt andre kontaktkanaler :)
Oppstart skitrening tirsdag 13. oktober kl 18-19

Postet av Bratsberg IL - Ski den 2. Okt 2020

Da er det endelig klart at høstens skitreninger vil foregå tirsdager kl 18-19. Skitreningene er åpne for alle fra 2.-klasse og oppover.

Informasjon om treningene vil bli gitt gjennom Spond, og de som ikke allerede er tilknyttet skigruppa der kan bli det ved å trykke HER!

Inntil det kommer snø vil treningene foregå på barmark, hovedsakelig på arenaområdet og i lysløypetraseen. Alle må ha gode joggesko og gjerne en refleksvest. Edvin, Iver og Sara er klare med morsomme og allsidige aktiviteter for barna!

Første trening blir tirsdag 13. oktober.

For de som trenger nytt overtrekkstøy så vil det om ikke lenge åpnes for bestilling av klær fra vår flotte kolleksjon hos Trimtex. Info kommer.

Sett også av helga 20.-22. november for årets skisamling. Om skisamlinga blir i Edsåsdalen som før, her hjemme i Bratsberg eller et helt annet sted er ikke helt avklart enda, men skisamling skal det uansett bli!

Takk for en fin skisesong!

Postet av Bratsberg IL - Ski den 7. Apr 2020

Avslutningen på skisesongen 2020 ble ikke helt som vi hadde sett for oss, da den brått måtte avsluttes på grunn av coronasituasjonen. Vi skulle så gjerne fått arrangert de siste to karusellrennene, avholdt premieutdeling, og hatt en skikkelig avslutning for skitreningene våre, men det lot seg ikke gjøre. Nå er det meste rundt oss satt på vent - på ubestemt tid - og vi kan egentlig ikke gjøre annet enn å love at vi vil komme sterkt tilbake når det igjen blir anledning til det!

I mellomtiden kan vi jo se tilbake på den sesongen vi har hatt:

For skitreningene sin del så startet sesongen rundt høstferien, og siden da har vi hatt en god gjeng på ca 15 barn på skitrening. Vi har hatt ukentlige treninger ute, i all slags vær og vind. Kun ved et par anledninger har vi kapitulert og hatt innetrening i stedet. I slutten av november dro mange av oss til Edsåsdalen for vår årlige skisamling. Der kosa vi oss med skiaktivitet på nydelig føre, og med sosialt samvær.

Karusellrennene kom dessverre litt sent igang, da skiføret ikke var det aller beste i første halvdel av januar. Men da vi omsider kom igang var det med en liten fornying av konseptet, ved at vi tilrettela for oppvarming gjennom skileik i forkant av rennet. Dette for å skape mer aktivitet på ski, og mindre køståing før start. Dette virket å være svært populært, og mange brukte mye tid i skileikområdet både før og etter karusellrunden sin. Som vanlig var det også flere som gikk karusellrunden sin både to og tre ganger også. Vi skulle gjerne hatt flere deltakere, men med all den aktiviteten og skigleden som vi så er vi tross alt veldig fornøyde! Vi håper å få gitt alle deltakerne sin velfortjente premie på et senere tidspunkt.

Nytt av året var også at Bygdekvinnelaget sto for kafédrifta under karuselrennene. De disket opp med god suppe, brødmat og vafler. Vi takker for samarbeidet og håper at de vil være med på dette arrangementet også neste sesong!

Bratsbergstafetten er et annet viktig arrangement for oss, og den fikk vi heldigvis avviklet som planlagt, med ca 330 deltakere, flott skiføre, og 6 egne lag til start. Tusen takk til alle som hjalp til og alle som deltok, både på Telenorkarusellen og på Bratsbergstafetten!

Ingen av denne aktiviteten hadde vært mulig uten vårt dedikerte løypemannskap. Det ligger svært mange dugnadstimer til grunn for at vi skal ha glede av flott preparerte løyper gjennom en lang vinter. Både timer i maskina og timer til vedlikehold av løype og maskin. Tusen, tusen takk til Vidar og Arne for uvurderlig innsats! Særlig nå når det meste rundt oss er stengt og utilgjengelig har det vært til stor glede for veldig mange å kunne gå tur i de flotte skikløypene våre.

Takk også til den som har levert ved til gapahuken i 10'ern :) Har en mistanke om hvem som står bak denne gode gjerningen også.

Våre skiløpere har gjennom sesongen deltatt på flere skirenn, både lokalt og nasjonalt, med svært god innsats. Kan ikke la være å nevne Evas knalløp under hovedlandsrennet, hvor hun vant 5 km klassisk med en margin på hele 43 sekunder. Det er virkelig imponerende! Edvin har også hatt en god sesong, og ble nr 35 totalt i Norgescup i klasse M19/20. Vi ønsker Eva og Edvin lykke til i oppkjøringen mot en ny sesong, og håper at vi til høsten kan ønske alle skiløperne velkommen tilbake på fellestrening!


Skiavdelinga ønsker med dette å takke for en flott sesong, og en riktig god påske til alle sammen!

Telenorkarusellen renn nr 5 AVLYST

Postet av Bratsberg IL - Ski den 11. Mar 2020

Med bakgrunn i anbefalinger for å unngå smitte av coronavirus har vi besluttet å avlyse kveldens karusellrenn. Idrettslaget har fra før avlyst all innendørs trening i tiden fremover.

Vi håper situasjonen bedrer seg slik at vi får arrangert ett siste renn, og ikke minst premieutdeling, men inntil videre så bør hovedfokus være å bidra til å forhindre smittespredning.

Renn nr. 4 i Telenorkarusellen 5. mars *Skicross*

Postet av Bratsberg IL - Ski den 29. Feb 2020

Skiføret er så bra som det kan bli, og vi ønsker velkommen til sesongens fjerde karusellrenn, torsdag 5. mars. Rennet går i fristil, og for de som ønsker seg en ekstra utfordring har vår eminente løypekjører laget noen artige elementer man kan bryne seg på.

De vanlige løypene er vist på kartet i denne linken: Løypekart karusellrenn

I unnakjøringa etter at man har gått over bekken i 1-kilometeren er det nå laget ei kuleløype parallelt med den vanlige traseen, og langs traseen i unnakjøringa like før 2-kilometeren kommer inn på 1-kilometeren er det laget ei slalåmløype. De som vil kan altså ta turen innom disse elementene på runden sin. Og det er ingenting i veien for at man kan gå en lengre runde enn det aldersklassen tilsier!

Eventuelt nye deltakere kan melde seg på i tidtakerbua i tidsrommet 17.45-18.00.

Tidsskjema er sånn omtrentlig som følger:

Kl 18.00      Felles skileik oppvarming for barna. Fellesstart 5km for senior.

Kl 18.15      Start for de yngste 0-6 år

Kl 18.25      Start for de eldre barna, fortløpende etter årsklasse


Etter rennet anbefaler vi Bygdekvinnelagets suppe, brødmat og vafler i kaféen! 
Neste renn i Telenorkarusellen er 27. februar

Postet av Bratsberg IL - Ski den 14. Feb 2020

I vinterferien (uke 8) blir det ikke arrangert Telenorkarusell.

Velkommen tilbake torsdag 27. februar!

Stilart: Klassisk.

Nye deltakere kan melde seg på i tidtakerbua kl 17.45-18.00.


Anbefaler alle å ta turen innom kaféen etter rennet, og nyte av Bygdekvinnelagets kveldsmatbuffet og vafler :)