Telenorkarusellen 2020 - oppdatert 4. februar!

Postet av Bratsberg IL - Ski den 15. Des 2019

Litt spent på hva slags nedbør vi får frem til torsdag, men vi satser hardt på å få arrangert første renn i telenorkarusellen denne uka, torsdag 6. februar! Stilart: klassisk.

Telenorkarusellen i Bratsberg består av seks skirenn (med forbehold om at det er skiføre), alle på torsdager. Når forholdene tillater det vil det være ulike skicrosselementer i løypene. Vi tar imot deltakere i alle aldre, og løypelengdene er alt fra 300m for de aller yngste, til 5km for seniorløperne.

For deltakeravgiften på 250kr får du delta på alle renn, du får en Telenorpremie ved første renn, og enda en premie ved sesongens siste renn.

Trykk her for påmelding!

Startnummer kan hentes i idrettshuset kl 17-18. For at utdelinga skal flyte fint ønsker vi at påmelding er lagt inn innen kl 12 på renndagen. Ved påmelding vil dere motta faktura for betaling av startkontingent. Startnummeret beholder dere selv og benytter på alle rennene.

De som er interessert i å se hvor raskt de har gått kan finne tidene på eqtiming.no etter rennet.

Kafé

Nytt av året er at skiavdelinga har inngått et samarbeid med Bratsberg Bygdekvinnelag. Som Bratsberg idrettslag så jobber de aktivt for at Bratsberg skal være ei levende bygd, og med hjerte for matkultur så er det helt i deres ånd å ta ansvar for kafédrifta under karusellrennene. Flere av bygdekvinnene har sågar mange år med relevant erfaring fra karusellrennkjøkkenet, så vi er sikre på at dette skal gå helt utmerket! Vi i skiavdelinga er veldig glade for å ha dem med på laget, da det gir oss anledning til å fokusere mer på det som foregår ute på arenaen og i løypa.

Menyen vil kunne variere noe, men skal bestå både av god og sunn kveldsmat, og vafler.

Ny startordning

Vi ønsker mindre køståing og mer aktivitet, og derfor tilbyr vi i år felles oppvarming i grupper før start. Det vil fungere som følger (tidspunkter er veiledende):

     

Kl 18.00Start senior, 5km.

Gruppevis oppvarming på stadion. Avhengig av snøforholdene vil vi forberede ulike skileikelementer. Informasjon vil bli gitt over høyttalerne. Anbefaler at foreldrene til de minste tar på ski for å kunne renne sammen med barna.
Kl 18.15Start 1-5 år.
Kl 18.20Start 6-7 år.
Kl 18.30Start 8-10 år.
Kl 18.40Start 11 år og eldre (også seniorer som eventuelt vil starte til slutt).

Oppvarminga for de ulike gruppene vil fortsette helt frem til deres starttidspunkt. Deltakelse på oppvarminga er selvfølgelig frivillig, men vi håper at de voksne vil vise engasjement og oppfordre sine til å delta!



Program for skisamlinga i Edsåsdalen

Postet av Bratsberg IL - Ski den 8. Nov 2019

Da nærmer det seg avreise til skisamling i Edsåsdalen. 

I Edsåsdalen produseres det snø for fullt, nå som det er kaldt, og de har også fått en del "ekte" snø. Så det er håp om godt skiføre.


Her er tidsplan for skisamlinga:

Fredag:

Avreise når det passer hver enkelt. Middag serveres på Köja kl 19.

Lørdag:

Frokost kl. 07.30

1. økt kl. 09.00. Først ski, deretter litt felles styrketrening innendørs.

Lunsj kl. 12.00

2. økt kl. 15.00

Middag kl. 18.00

Sosialt.

På kvelden er det moro om vi får til noe leik, spill, quiz eller liknende som store og små kan gjøre sammen. Her er det mulighet til å bidra med noe for de som føler seg kallet.

Søndag:

Frokost kl. 07.30

Trening kl. 09.00

Lunsj kl. 11.30

Avreise.


Noe nyttig info:

- Sengetøy og håndduker er på rommene, men ta med ekstra badehåndklær for bassengbruk. Det er et lite basseng på hotellet, som man kan benytte mellom øktene.

- Det hender at det er ganske kaldt i Edsåsdalen. Ta med votter i tillegg til skihansker, da ungene ofte blir kalde på henda. 

- Lysløypa og et lite skitrekk er rett utafor hotellet. 

- De fleste familier har fått tildelt to rom med et kjøkken mellom. Dørene mellom er i utgangspunktet stengt, men for 400 kr kan man få åpnet disse og dermed få tilgang til et eget lite kjøkken, og ha mulighet til å gå mellom rommene. Dette får hver enkelt familie avtale og gjøre opp direkte med hotellet.

- Det er dårlig med butikker i Edsåsdalen. Det anbefales å ha med noe enkel mat å fylle på med mellom lunsj og middag på lørdag.

- Skiavdelinga ordner med varm saft til etter øktene.


Dette blir bra - vi glær oss :)





Bestilling av treningsklær

Postet av Bratsberg IL - Ski den 9. Okt 2019

Det er mulig å bestille klær fra vår Trimtex-kolleksjon i høst også. Kolleksjonen finner dere her: Trimtex-kolleksjon ski. Kolleksjonen er omtrent som tidligere år, men med noen oppgraderinger: Luene fikk en oppgradering i fjor, og har nå fôr i merinoull. Det finnes også en racing-lue for de som blir varme i toppen, og et pannebånd med fôr i merinoull. Modellen som heter Aviator er nå erstattet av en forbedret utgave som heter Ace, men prisen skal være den samme.

Årets prisliste finner dere her: Prisliste Trimtex 2019

Tilgjengelige juniorstørrelser er 130-160. Voksenmodellene finnes i str XS-XXXL. Luer og pannebånd finnes i str 56-59 cm. Er dere usikker på valg av størrelse så begynner det å finnes noen eksemplarer i bygda nå, så det vil nok la seg gjøre å få gode råd. Det er bare å spørre!

Og siden dette er spesialdesign, så er det en forutsetning at vi får inn minst 5 bestillinger på en gitt modell for at den skal produseres. Av den grunn vil det heller ikke være mulig å bestille disse klærne ellers gjennom året.

For at vi skal være sikre på å få levert klærne til jul (det er jo fine julegaver, dette), så er det viktig at alle bestillinger formidles til Katrine (katrine.sandbakk@gmail.com) innen 28. oktober!



Skisamling i Edsåsdalen 22.-24. november

Postet av Bratsberg IL - Ski den 9. Okt 2019

Nå nærmer det seg årets skisamling i Edsåsdalen, og vi må vite hvem som har lyst til å være med!

Påmeldingsfristen er fredag 18. oktober.

Her følger litt informasjon:

Dato for årets samling er som tidligere annonsert 22.-24. november.

Avreise er fredag ettermiddag, når det måtte passe den enkelte. Kjøreturen tar i underkant av tre timer.

Det blir to treningsøkter lørdag, og én treningsøkt på søndag før vi reiser hjem. Vi håper selvfølgelig på snø og skiføre, men om det ikke slår til blir det (nesten) like morsom barmarkstrening i stedet.

Dersom vi blir mange nok deltakere vil det nok bli anledning til å ta en dukkert i bassenget mellom treningsøktene.

Vi bor på Kôjagården, som før, hvor vi har et lite skitrekk og skiløyper rett utenfor døra.

Alle måltider er inkludert: Middag fredag kveld - frokost, lunsj og middag lørdag - frokost og lunsj søndag.

Skiavdelinga betaler en del av gildet, så prisene blir som følger:  Voksne: 900 kr pr pers. Barn under 15 år: 600 kr pr pers.

Sengetøy og håndklær finnes det der.

Søsken til barn som er med på skitrening er selvfølgelig velkomne til å bli med!

Påmelding sendes til ski@bratsberg-il.no, eller formidles til Katrine på annet vis. Si ifra dersom det er noen allergier som vi skal videreformidle til hotellet. Og ikke vær redd for å spørre om dere lurer på noe!

Trykk her for å lese mer om Edsåsdalen!



Oppstart skitrening

Postet av Bratsberg IL - Ski den 18. Sep 2019

Høsten er her og da er det tid for skitrening igjen!

Vi starter opp igjen med barmarkstrening for de som er født i 2012 og tidligere. Nå før høstferien blir treningene torsdag 26. september og torsdag 3. oktober, kl 18-19. Etter høstferien blir fast treningstidspunkt tirsdager kl 18-19, sånn som vi har hatt før. Oppmøte på grusbanen. Ta på gode joggesko og gjerne en refleksvest.

Signe og Iver er med som trenere i år også, med Sara som fast vikar. Vi er veldig glade for at de tar på en ny sesong! Etter høstferien vil Katrine være trener for de eldste, det vil si 5.-klasse og eldre.

Vi vet at det enda er litt igjen av fotballsesongen for flere, og at mange har nok med det, men for de som har anledning til det så ønsker vi å få gjennomført et par treninger også før høstferien. Rett og slett for at særlig de nye skal få vært med på mer enn ei trening før påmeldingsfristen til skisamlinga. Mer info om dette kommer, men vi kan jo nevne datoene først som sist: Skisamlinga i Edsåsdalen foregår 22.-24. november, og påmeldingsfristen er 20. oktober.

Informasjon om skitreninger blir lagt ut på facebook-gruppa "Bratsberg ski". 

Håper å se mange på skitrening!



Dagens løype, åpen kafé og klubbmesterskap

Postet av Bratsberg IL - Ski den 17. Mar 2019

23. og 24. mars går "Dagens løype" fra Bratsberg skistadion, gjennom 10'ern, og inn i løypene i Strindamarka ved Reinåsen. Se kart og løypebeskrivelse fra Trondheim Skiklub sin brosjyre under:



I forbindelse med dagens løype har skiavdelinga i samarbeid med Estenstadhytta åpen kafé i skytterhuset på Rosmo, kl 11-15 lørdag og søndag. Her kan man komme og kjøpe seg noe godt å bite i, enten man kommer via skiløypa, eller til fots langs Ny Jord-vegen.

Dessuten, lørdag 23. mars arrangerer vi klubbmesterskap! Som i fjor har løypa start og mål ved skytterhuset på Rosmo. Barneløypa går i retning Leiråsen, hvor det er to vendepunkter. Løypa for 0-8 år blir ca 1,2km, og løypa for de eldre barna blir drøyt 2 km. For 15 år og eldre går løypa som i fjor, i en runde som går via Fåfengmyra, Austlimyra, Liaåsen og Leiråsen. Enkeltstart for barna, fellesstart for de store etter barneløpet. Klassisk stil. Påmelding kl 11.30-11.45 på renndagen. Start for barna kl 12. Håper på minst like god deltakelse i seniorklassen som i fjor, og enda bedre deltakelse i barneklassene! Premier til alle, og ekstra heder og ære til klubbmesterne!

Velkommen!



Resultater Bratsbergstafetten

Postet av Bratsberg IL - Ski den 6. Mar 2019

Da har vi sendt 261 unge skiløpere gjennom løypene våre på Bratsberg i kveld, og er godt fornøyde med innsatsen både til deltakerne og alle funksjonærer som har bidratt under arrangementet!

Vil rette en ekstra takk til sporty Ingrid Haugland og Guro Bostad, som hadde sin debut som speakere i kveld. Det klarte de med glans!

Resultater fra stafetten ligger tilgjengelig på www.eqtiming.no.


Det er funnet en del gjenglemte ting etter stafetten. Vi har kontaktet eierne til de tingene som hadde navn/nummer, men enda har vi følgende på hittegodsen:

* Fischer ski, 137 cm

* Swix staver, 150 cm

* En stk turkopp (premie)

* Ett par blå hummerhansker, Swix

* Ett par svarte hummerhansker, Craft

* Buff med reklame fra "Smak & Behag" på Oppdal

De som savner dette kan ta kontakt med Katrine på telefon 995 93 371.



Bratsbergstafetten - oppdaterte starttider

Postet av Bratsberg IL - Ski den 28. Feb 2019

På grunn av få påmeldte lag i klassene G/J15-16 år har vi flyttet frem starttidspunkt for denne klassen. Starttidene under er oppdatert.


Praktisk informasjon:

* Parkeringsavgift på 50kr kan betales kontant, eller med VIPPS til 94004. Betal gjerne før dere ankommer, og vis kvittering til P-vaktene.

* Etteranmelding og endring av lagoppsett er mulig via påmeldingssida helt frem til renndagen kl 12.

* I kaféen selges blant annet lapskaus, nudler, vafler og kaker, så der er det mulighet både for å spise seg god og mett og for å kose seg litt ekstra etter rennet.

Løypekart

Innbydelse

Påmeldingsside

Oppfordrer lagledere/oppmenn som melder på lag til å lage seg en påloggingsprofil (min side) ved påmelding. Da kan du selv gjøre endringer på dine lag helt opp til start.


VIKTIG INFORMASJON OM STARTNUMMER:


Startnumrene har tidtakerstrips på bryst og rygg. Disse bør ikke bøyes unødig. Det er tre forskjellige reklamer på numrene:

1. etappe med "LØPLABBET"

2. etappe med "MESTERBLIKK"

3. etappe med "MAINTECH"

Brikkene i numrene er definert til etappene, så kun "MainTech"-nummeret kan utløse målgang. Likeledes kan kun "LØPLABBET"-nummeret utløse 1.veksling å gi etappetid til 1.etappe og starttid til 2. etappe. Det er derfor SVÆRT viktig at løperne har riktig nummer.

Løperne skal levere fra seg startnumrene før de forlater vekslings-/målområdet. Tapte startnummer faktureres klubbene med 500kr.


FORELØPIGE STARTTIDER:

G8-10: 18.00

J8-10: 18.02

G11-12: 18.20

J11-12: 18.22

G/J15-16: 19.00

G13-14: 19.02

J13-14: 19.04



Estimert tid for premieutdeling:

G/J8-10: 19.00

GJ11-12: 19.15

G/J13-16: 20.00




Telenorkarusellen, siste renn og premieutdeling, torsdag 14. mars

Postet av Bratsberg IL - Ski den 26. Feb 2019

Da er det klart for årets siste renn i Telenorkarusellen! Stilart er fristil, og så lenge forholdene tillater det vil vi prøve å få til noen skicrosselementer i unnakjøringene ned mot stadion, for de større barna.

Denne gangen blir det også premieutdeling, og alle som har deltatt på renn har gjort seg fortjent til premie! Så lenge været er greit vil premieutdelinga bli avholdt ute, kort tid etter at siste løper er i mål.

Det vil som alltid være mulig å kjøpe mat og drikke inne i idrettshuset.


Velkommen!



Telenorkarusellen renn nr 5

Postet av Bratsberg IL - Ski den 11. Feb 2019

Med nysnø i løypa håper vi å kunne få til noen morsomme og utfordrende elementer langs løypa i denne ukens renn! Stilart blir fristil denne uka også.

Neste uke er det vinterferie, og så arrangeres sesongens siste karusellrenn torsdag 28. februar.



Telenorkarusellen renn nr 4

Postet av Bratsberg IL - Ski den 3. Feb 2019

Da har vi allerede gjort unna halvparten av årets Telenorkarusell, og renn nummer fire står for tur. Stilart denne uka er fristil.

Fellesstart for senior kl 17.45, og start for barna fra kl 18.15.

Gjentar oppfordringen fra forrige uke: Oppfordrer nok en gang til at vi lar de minste starte først. Alle får starte, og det er ingen grunn til at barna skal stå lenge i kø før start. Her må foreldrene bidra til å få ungene i bevegelse. Det er lov å gå i løypa før start også. 



Bratsbergstafetten onsdag 6. mars 2019

Postet av Bratsberg IL - Ski den 3. Feb 2019

Bratsberg IL ønsker også denne sesongen velkommen til Bratsbergstafetten!


Her finner dere nyttig informasjon:

Innbydelse

Løypekart

Arenakart

Påmeldingsside

Oppfordrer lagledere/oppmenn som melder på lag til å lage seg en påloggingsprofil (min side) ved påmelding. Da kan du selv gjøre endringer på dine lag helt opp til start.


VIKTIG INFORMASJON OM STARTNUMMER:


Startnumrene har tidtakerstrips på bryst og rygg. Disse bør ikke bøyes unødig. Det er tre forskjellige reklamer på numrene:

1. etappe med "LØPLABBET"

2. etappe med "MESTERBLIKK"

3. etappe med "MAINTECH"

Brikkene i numrene er definert til etappene, så kun "MainTech"-nummeret kan utløse målgang. Likeledes kan kun "LØPLABBET"-nummeret utløse 1.veksling å gi etappetid til 1.etappe og starttid til 2. etappe. Det er derfor SVÆRT viktig at løperne har riktig nummer.

Løperne skal levere fra seg startnumrene før de forlater vekslings-/målområdet.


FORELØPIGE STARTTIDER:

G8-10: 18.00

J8-10: 18.02

G11-12: 18.20

J11-12: 18.22

G13-14: 18.50

J13-14: 18.52

G15-16: 19.30

J15-16: 19.32


Estimert tid for premieutdeling:

G/J8-10: 19.00

GJ11-12: 19.15

G/J13-14: 19.40

G/J15-16: 20.30



Telenorkarusellen renn nr 3

Postet av Bratsberg IL - Ski den 29. Jan 2019

Klassisk stil på denne ukens Telenorkarusell.

Fellesstart for senior kl 17.45, og start for barna fra kl 18.15. Oppfordrer nok en gang til at vi lar de minste starte først. Alle får starte, og det er ingen grunn til at barna skal stå lenge i kø før start. Her må foreldrene bidra til å få ungene i bevegelse. Det er lov å gå i løypa før start også.

Minner også om hvordan aldersklassene fungerer: Klasse 8 år er for de som blir 8 år i løpet av 2019, og så videre. Løypene er merket med aldersklasser.



Telenorkarusellen, renn nr. 2

Postet av Bratsberg IL - Ski den 21. Jan 2019

Torsdag er det klart for nytt renn i Telenorkarusellen på Bratsberg. Stilart denne gang er fristil.

De som ikke har meldt seg på tidligere kan gjøre det ved å trykke HER! Helst innen kl 15 renndagen. Startnummer og deltakerpremie for nye deltakere hentes i tidtakerbua i tidsrommet 17.30-17.45

Fellesstart for seniorklassen går kl 17.45, og når speakeren har fått igjen pusten og er klar med mikrofonen er det klart for de yngste.

Som forrige gang blir det mulig å kjøpe lapskaus, vafler, saft og kaffe i kaféen etter rennet.

Tråkkemaskina trenger en reparasjon, men vi håper og tror at problemet er løst i løpet av tirsdag!


De som er interessert i å se hvor fort de har gått etter rennet, kan søke frem rennet på https://www.eqtiming.no/.


Vel møtt!



Telenorkarusellen 2019 - informasjon om påmelding

Postet av Bratsberg IL - Ski den 4. Jan 2019

Vi venter fortsatt på skiføret, men påmeldingen har åpnet, og her finner dere lenke til påmeldingssiden, i tillegg til annen informasjon som er gitt tidligere.

Karusellrennene på Bratsberg er åpne for deltakere i alle aldre. Vi har løyper i ulike lengder, tilpasset de ulike aldersgruppene. Vi vil gjerne ha deltakere både i 1-årsklassen og i seniorklassen!

Gjennom skisesongen arrangeres det 6 karusellrenn i Bratsberg (med forbehold om at det er skiføre), alle på torsdager. Deltakeravgiften på 250kr dekker deltakelse i alle rennene, deltakerpremie fra Telenor som deles ut ved henting av startnummer, samt premie som deles ut på slutten av sesongen.

Etter rennet får man varm saft i målområdet, og deretter er det mulig å ta kveldsmaten inne i kaféen. Der selges det kveldsmat, vafler og kaffe. I kiosken kan du betale med kontanter eller VIPPS (nr 93997).


Påmelding og henting av startnummer

Trykk her for å komme til påmelding for til årets karusellrenn!

Henting av startnummer foregår i idrettshuset fra kl 17.15 på renndagen.


Informasjon om startnummeret

Hver løper får ett startnummer, som benyttes på alle renn. Ta godt vare på dette, og skriv gjerne navn bakpå i tilfelle det skulle mistes. På baksiden av startnummeret er det brikker som registrerer start og målgang, og det er veldig viktig at man ikke fjerner eller bretter disse!


Premiering

Deltakerpremie fra Telenor deles ut ved henting av startnummer. I tillegg vil vi ha en egen premieutdeling, antakelig i forbindelse med siste karusellrenn.


Startordning

Siden vi har elektronisk registrering kan løperne starte i tilfeldig rekkefølge, uavhengig av startnummer. Vi legger likevel opp til å la de yngste deltakerne starte først. Første start går omtrent kl 18.


Stilart

Her vil forholdene være med og bestemme, og informasjon komme fortløpende. Når snøforholdene tillater det vil vi legge inn skicrosselementer i løypa, det vi si svinger, kuler og andre utfordringer.


VELKOMMEN!