Informasjon om skisamlinga 23.-25. november.

Postet av Bratsberg IL - Ski den 7. Okt 2018

Nå nærmer det seg årets skisamling i Edsåsdalen, og vi må vite hvem som har lyst til å være med!

Påmeldingsfristen er mandag 15. oktober.

Her følger litt informasjon:

Dato for årets samling er som tidligere annonsert 23.-25. november.

Avreise er fredag ettermiddag, når det måtte passe den enkelte. Kjøreturen tar i underkant av tre timer.

Det blir to treningsøkter lørdag, og én treningsøkt på søndag før vi reiser hjem. Vi håper selvfølgelig på snø og skiføre, men om det ikke slår til blir det (nesten) like morsom barmarkstrening i stedet.

Dersom vi blir mange nok deltakere vil det nok bli anledning til å ta en dukkert i bassenget mellom treningsøktene.

Vi bor på Kôjagården, som før, hvor vi har et lite skitrekk og skiløyper rett utenfor døra.

Alle måltider er inkludert: Middag fredag kveld - frokost, lunsj og middag lørdag - frokost og lunsj søndag.

Skiavdelinga betaler en del av gildet, så prisene blir som følger:  Voksne: 900 kr pr pers. Barn under 15 år: 600 kr pr pers.

Sengetøy og håndklær finnes det der.

Søsken til barn som er med på skitrening er selvfølgelig velkomne til å bli med!

Påmelding sendes til ski@bratsberg-il.no, eller formidles til Katrine på annet vis. Si ifra dersom det er noen allergier som vi skal videreformidle til hotellet. Og ikke vær redd for å spørre om dere lurer på noe!

Trykk her for å lese mer om Edsåsdalen!Nytt fra skiavdelinga!

Postet av Bratsberg IL - Ski den 19. Sep 2018

Høsten er her, og plutselig blir det også vinter - da er det på tide med skitrening igjen!

Denne høsten er vi så heldige å ha med oss to nye unge og engasjerte trenere, søskenparet Signe og Iver Tunaal på henholdsvis 18 og 15 år. De var aktive i skiavdelinga selv for noen år tilbake, og vil gjøre sitt beste for å legge tilrette for morsomme treninger for våre unge håpefulle.

Skitreninga vil foregå tirsdager kl 18.00-19.00, og første trening er 25. september. Oppmøte på grusbanen ved idrettshuset. Skitreninga er for alle fra 2. klasse og oppover.

Kort om skitreninger uten snø:

På skitrening vektlegges øvelser og aktiviteter som gir trening i basisferdigheter som utholdenhet, spenst, hurtighet, koordinasjon, balanse og styrke. Dette trener vi på gjennom lekbaserte øvelser, og målet er at alle skal få tatt seg skikkelig ut, samtidig som de har det morsomt!

Når snøen kommer gjelder de samme prinsippene, bare med ski på beina.

Vi håper å se mange både nye og kjente fjes på skitreninga i høst! 

Viktig: Selv om vi er så heldige å ha fått Signe og Iver som vil ha det sportslige ansvaret under treningene, så slipper ikke dere foreldre helt unna. Vi synes det er viktig at det er noen foreldre tilstede på treninga. I tilfelle det skulle oppstå noe som krever litt ekstra oppmerksomhet, og om det skulle bli behov for en hjelpende hånd. Det er lov for de voksne å delta på aktivtetene også - ingen er vel for gammel for litt sura?


BESTILLING AV TRENINGSTØY

Det vil bli mulig å bestille klær fra vår Trimtex-kolleksjon i høst også. Kolleksjonen finner dere her: Trimtex-kolleksjon ski. Kolleksjonen er som tidligere år, men årets luer har fôr i merinoull. Det finnes også en racing-lue for de som blir varme i toppen, og et pannebånd med fôr i merinoull.

Årets prisliste finner dere her: Prisliste Trimtex 2018

Tilgjengelige juniorstørrelser er 130-160. Voksenmodellene finnes i str XS-XXXL. Luer og pannebånd finnes i str 56-59 cm. Er dere usikker på valg av størrelse så begynner det å finnes noen eksemplarer i bygda nå, så det vil nok la seg gjøre å få gode råd. Det er bare å spørre!

For at vi skal være sikre på å få levert klærne til jul (det er jo fine julegaver, dette), så er det viktig at alle bestillinger formidles til Katrine (katrine.sandbakk@gmail.com) innen 15. oktober!


SKISAMLING I EDSÅSDALEN

Årets treningssamling i Edsåsdalen holdes 23.-25. november. Vi håper som vanlig at mange tar med familien på tur til Kôja Fjällhotell denne helgen. Mer informasjon kommer senere, men noter dere påmeldingsfristen, som er 15. oktober.


FACEBOOK

Informasjon om treninger med mer vil bli lagt ut på skiavdelinga sin lukkede gruppe Bratsberg Ski. Sørg for å bli medlem der, slik at dere får med dere det som skjer. De som eventuelt ikke er på facebook, kan be om å få informasjon på annet vis.


Men viktigst av alt nå: Velkommen på skitrening!Rapport fra klubbmesterskapet 2018

Postet av Bratsberg IL - Ski den 13. Mar 2018

Søndag 11. februar ble det arrangert klubbmesterskap på ski, med start og mål ved skytterhuset på Rosmo.

Sykdom og diverse cup'er bidro til at deltakelsen i barneklassene var temmelig laber, men da var det gledelig at seniorklassen var større enn på mange år!

Barneløypa gikk i lettkupert terreng i retning Leiråsen og tilbake, og barna ble heiet fram av mange turgåere på veien. Seniorløypa var en skikkelig kraftprøve, som gikk bort til Østlimyra, opp til Liaåsen og ned tilbake til Rosmo via Leiråsen. Denne løypa er ikke bare krevende oppover - med stive lår er også unnakjøringene ned til Leiråsen utfordrende nok. Og det skulle vise seg at det var nettopp der løpet ble avgjort!

Robert Bjørseth var intetanende om at han gikk inn til seier da han gikk over målstreken og tok imot hyllesten tilbake ved skytterhuset. Konsentrert om å klare den krappe 90-graderen på vei ned fra Liaåsen, la han utrolig nok ikke merke til at han passerte forhåndsfavoritten Ronny, som lå med knekt ski i grøfta! Enda godt at det bare var skia som traff bergveggen med et smell, og at skiløperen ellers kom uskadd fra hendelsen.

Ronny kom seg likevel inn til en hederlig 2.-plass, foran Marius Bjørseth. Ellers fullførte også Kristoffer Myran Nilsen, Sindre Sandbakk og Vegard Singstad med stil (nevnt i tilfeldig rekkefølge).

I dameklassen deltok Mette Ingebrigtsen, Birgitte Myran Nilsen, Marielle Johansen og Katrine Dretvik Sandbakk. Med litt ulike starttider og manglende tidtaking ble det vanskelig å kåre en vinner. Men de så ut som vinnere alle fire!

De barna som deltok var Ylva Skjervold Jensen, Henrik Sandbakk, Trym Skjervold Jensen, Agnete Sandbakk, Robin Sogn Nilsen og Tuva Dretvik. Sprek ungdom var det også med; Eva og Edvin Ingebrigtsen stilte selvfølgelig opp. Alle deltakerne vant sine respektive klasser - det er slett ikke verst!

Etter løpet kunne alle nyte nystekte vafler og pølse i brød, stelt i stand av altmuligmann Vidar Dahl. Vi visste jo fra før av at han er en kløpper når det gjelder løypekjøring og håndtering av tunge maskiner, men han er sannelig ikke verst med vaffeljernet heller! 

Premieutdeling måtte vi ha, og alle deltakerne fikk velge en premie fra vårt sortiment med Bratsberg-effekter. Særlig luene var populære blant store og små.

De fleste deltakerne på årets klubbmesterskap samlet


Ronny - like blid, selv med knekt ski!
Agnete ser opp til årets klubbmester, Robert
Tuva med ny Bratsberg-lue i hendene

Det var forresten ikke bare deltakerne på klubbmesterskapet som kunne nyte serveringen på skytterhuset denne fine søndagen. Mange turgåere tok turen innom på gratiskaféen, som er et samarbeid mellom skiavdelinga, Oppstrinda salongskytterlag (OSSL) og Estenstadhytta. Estenstadhytta har svært sjenerøst sponset alt av mat og drikke til kaféen, OSSL stiller med huset, og skiavdelinga (med Vidar i spissen) står for serveringa. Siste mulighet til å benytte seg av dette tilbudet er søndag 18. mars. Ta turen, da vel!Klubbmesterskap 2018

Postet av Bratsberg IL - Ski den 9. Mar 2018

Litt kort varsel, men på søndag blir det et uhøytidelig klubbmesterskap!

Løypa går fra skytebanen på Rosmo, i retning Liaåsen og tilbake. Vendingspunkt tilpasset de forskjellige årsklassene - de fleste snur nok før bakkene til Liaåsen starter.

Start kl 11.00.

I etterkant av rennet blir det premieutdeling og bespisning inne i skytterhuset. Kanskje får vi til litt skileik i området også?


Arrangementet er åpent for alle idrettslagets medlemmer :)


Det vil være mulig å parkere hos familien Sandbakk på Rosmo'n, men vær oppmerksom på at det er begrenset med plasser. Ellers er det også fin oppvarming å gå fra idrettshuset :)Siste renn og premieutdeling for Telenorkarusellen - 8. mars.

Postet av Bratsberg IL - Ski den 27. Feb 2018

Vi har tidligere annonsert at siste renn og premieutdeling vil bli avholdt denne uka, men på grunn av kulda har vi bestemt oss for å utsette finalen ei uke. Ny dato er altså 8. mars.


Men her er uansett informasjon om det siste arrangementet, som vi vil gjennomføre som skicross. Vi har tre ulike startalternativer for dette arrangementet:

- nede på stadion (start kl 17.45): For de minste som vil gå sin vanlige løype nede ved stadion.

- ved grønn sirkel på kartet (start kl 18.00)

- ved rød sirkel på kartet (start kl 18.10)


Vi legger ingen føringer for hvem som skal starte hvor, men deltakerne må være på plass på sitt valgte startsted til de tidene som er angitt over. Nede på stadion blir det vanlig parstart, mens oppe ved "grønn og rød start" vil deltakerne bli startet i puljer på ca 5-8 løpere.

Skicrossløypa blir som (om enn ikke så vakkert...) tegnet inn på kartet under. Her blir det både krappe svinger og kuler å bryne seg på! Legg igjen skismøringa hjemme, her er det god glid som gjelder!


Når alle deltakere er i mål blir det premieutdeling inne i gymsalen. Om noen skulle være i tvil, så er det premie til alle, uansett hvor mange renn de har deltatt på! 

Inne får alle deltakere gratis vaffel og saft, i tillegg til at det vil bli mulighet for å kjøpe kaffe, pølser og brødmat.

Minner også om at skiavdelinga selger store sekker med helt topp dopapir og tørkepapir til henholdsvis kr 300 og 270 pr sekk. Dette kan betales med VIPPS og hentes ved smørebua i forbindelse med arrangementet.Levert av IdrettenOnline