Takk for en fin skisesong!

Postet av Bratsberg IL - Ski den 7. Apr 2020

Avslutningen på skisesongen 2020 ble ikke helt som vi hadde sett for oss, da den brått måtte avsluttes på grunn av coronasituasjonen. Vi skulle så gjerne fått arrangert de siste to karusellrennene, avholdt premieutdeling, og hatt en skikkelig avslutning for skitreningene våre, men det lot seg ikke gjøre. Nå er det meste rundt oss satt på vent - på ubestemt tid - og vi kan egentlig ikke gjøre annet enn å love at vi vil komme sterkt tilbake når det igjen blir anledning til det!

I mellomtiden kan vi jo se tilbake på den sesongen vi har hatt:

For skitreningene sin del så startet sesongen rundt høstferien, og siden da har vi hatt en god gjeng på ca 15 barn på skitrening. Vi har hatt ukentlige treninger ute, i all slags vær og vind. Kun ved et par anledninger har vi kapitulert og hatt innetrening i stedet. I slutten av november dro mange av oss til Edsåsdalen for vår årlige skisamling. Der kosa vi oss med skiaktivitet på nydelig føre, og med sosialt samvær.

Karusellrennene kom dessverre litt sent igang, da skiføret ikke var det aller beste i første halvdel av januar. Men da vi omsider kom igang var det med en liten fornying av konseptet, ved at vi tilrettela for oppvarming gjennom skileik i forkant av rennet. Dette for å skape mer aktivitet på ski, og mindre køståing før start. Dette virket å være svært populært, og mange brukte mye tid i skileikområdet både før og etter karusellrunden sin. Som vanlig var det også flere som gikk karusellrunden sin både to og tre ganger også. Vi skulle gjerne hatt flere deltakere, men med all den aktiviteten og skigleden som vi så er vi tross alt veldig fornøyde! Vi håper å få gitt alle deltakerne sin velfortjente premie på et senere tidspunkt.

Nytt av året var også at Bygdekvinnelaget sto for kafédrifta under karuselrennene. De disket opp med god suppe, brødmat og vafler. Vi takker for samarbeidet og håper at de vil være med på dette arrangementet også neste sesong!

Bratsbergstafetten er et annet viktig arrangement for oss, og den fikk vi heldigvis avviklet som planlagt, med ca 330 deltakere, flott skiføre, og 6 egne lag til start. Tusen takk til alle som hjalp til og alle som deltok, både på Telenorkarusellen og på Bratsbergstafetten!

Ingen av denne aktiviteten hadde vært mulig uten vårt dedikerte løypemannskap. Det ligger svært mange dugnadstimer til grunn for at vi skal ha glede av flott preparerte løyper gjennom en lang vinter. Både timer i maskina og timer til vedlikehold av løype og maskin. Tusen, tusen takk til Vidar og Arne for uvurderlig innsats! Særlig nå når det meste rundt oss er stengt og utilgjengelig har det vært til stor glede for veldig mange å kunne gå tur i de flotte skikløypene våre.

Takk også til den som har levert ved til gapahuken i 10'ern :) Har en mistanke om hvem som står bak denne gode gjerningen også.

Våre skiløpere har gjennom sesongen deltatt på flere skirenn, både lokalt og nasjonalt, med svært god innsats. Kan ikke la være å nevne Evas knalløp under hovedlandsrennet, hvor hun vant 5 km klassisk med en margin på hele 43 sekunder. Det er virkelig imponerende! Edvin har også hatt en god sesong, og ble nr 35 totalt i Norgescup i klasse M19/20. Vi ønsker Eva og Edvin lykke til i oppkjøringen mot en ny sesong, og håper at vi til høsten kan ønske alle skiløperne velkommen tilbake på fellestrening!


Skiavdelinga ønsker med dette å takke for en flott sesong, og en riktig god påske til alle sammen!0 Kommentar

Telenorkarusellen renn nr 5 AVLYST

Postet av Bratsberg IL - Ski den 11. Mar 2020

Med bakgrunn i anbefalinger for å unngå smitte av coronavirus har vi besluttet å avlyse kveldens karusellrenn. Idrettslaget har fra før avlyst all innendørs trening i tiden fremover.

Vi håper situasjonen bedrer seg slik at vi får arrangert ett siste renn, og ikke minst premieutdeling, men inntil videre så bør hovedfokus være å bidra til å forhindre smittespredning.0 Kommentar

Renn nr. 4 i Telenorkarusellen 5. mars *Skicross*

Postet av Bratsberg IL - Ski den 29. Feb 2020

Skiføret er så bra som det kan bli, og vi ønsker velkommen til sesongens fjerde karusellrenn, torsdag 5. mars. Rennet går i fristil, og for de som ønsker seg en ekstra utfordring har vår eminente løypekjører laget noen artige elementer man kan bryne seg på.

De vanlige løypene er vist på kartet i denne linken: Løypekart karusellrenn

I unnakjøringa etter at man har gått over bekken i 1-kilometeren er det nå laget ei kuleløype parallelt med den vanlige traseen, og langs traseen i unnakjøringa like før 2-kilometeren kommer inn på 1-kilometeren er det laget ei slalåmløype. De som vil kan altså ta turen innom disse elementene på runden sin. Og det er ingenting i veien for at man kan gå en lengre runde enn det aldersklassen tilsier!

Eventuelt nye deltakere kan melde seg på i tidtakerbua i tidsrommet 17.45-18.00.

Tidsskjema er sånn omtrentlig som følger:

Kl 18.00      Felles skileik oppvarming for barna. Fellesstart 5km for senior.

Kl 18.15      Start for de yngste 0-6 år

Kl 18.25      Start for de eldre barna, fortløpende etter årsklasse


Etter rennet anbefaler vi Bygdekvinnelagets suppe, brødmat og vafler i kaféen! 


0 Kommentar

Neste renn i Telenorkarusellen er 27. februar

Postet av Bratsberg IL - Ski den 14. Feb 2020

I vinterferien (uke 8) blir det ikke arrangert Telenorkarusell.

Velkommen tilbake torsdag 27. februar!

Stilart: Klassisk.

Nye deltakere kan melde seg på i tidtakerbua kl 17.45-18.00.


Anbefaler alle å ta turen innom kaféen etter rennet, og nyte av Bygdekvinnelagets kveldsmatbuffet og vafler :)


0 Kommentar

Telenorkarusellen 2020 - oppdatert 4. februar!

Postet av Bratsberg IL - Ski den 15. Des 2019

Litt spent på hva slags nedbør vi får frem til torsdag, men vi satser hardt på å få arrangert første renn i telenorkarusellen denne uka, torsdag 6. februar! Stilart: klassisk.

Telenorkarusellen i Bratsberg består av seks skirenn (med forbehold om at det er skiføre), alle på torsdager. Når forholdene tillater det vil det være ulike skicrosselementer i løypene. Vi tar imot deltakere i alle aldre, og løypelengdene er alt fra 300m for de aller yngste, til 5km for seniorløperne.

For deltakeravgiften på 250kr får du delta på alle renn, du får en Telenorpremie ved første renn, og enda en premie ved sesongens siste renn.

Trykk her for påmelding!

Startnummer kan hentes i idrettshuset kl 17-18. For at utdelinga skal flyte fint ønsker vi at påmelding er lagt inn innen kl 12 på renndagen. Ved påmelding vil dere motta faktura for betaling av startkontingent. Startnummeret beholder dere selv og benytter på alle rennene.

De som er interessert i å se hvor raskt de har gått kan finne tidene på eqtiming.no etter rennet.

Kafé

Nytt av året er at skiavdelinga har inngått et samarbeid med Bratsberg Bygdekvinnelag. Som Bratsberg idrettslag så jobber de aktivt for at Bratsberg skal være ei levende bygd, og med hjerte for matkultur så er det helt i deres ånd å ta ansvar for kafédrifta under karusellrennene. Flere av bygdekvinnene har sågar mange år med relevant erfaring fra karusellrennkjøkkenet, så vi er sikre på at dette skal gå helt utmerket! Vi i skiavdelinga er veldig glade for å ha dem med på laget, da det gir oss anledning til å fokusere mer på det som foregår ute på arenaen og i løypa.

Menyen vil kunne variere noe, men skal bestå både av god og sunn kveldsmat, og vafler.

Ny startordning

Vi ønsker mindre køståing og mer aktivitet, og derfor tilbyr vi i år felles oppvarming i grupper før start. Det vil fungere som følger (tidspunkter er veiledende):

     

Kl 18.00Start senior, 5km.

Gruppevis oppvarming på stadion. Avhengig av snøforholdene vil vi forberede ulike skileikelementer. Informasjon vil bli gitt over høyttalerne. Anbefaler at foreldrene til de minste tar på ski for å kunne renne sammen med barna.
Kl 18.15Start 1-5 år.
Kl 18.20Start 6-7 år.
Kl 18.30Start 8-10 år.
Kl 18.40Start 11 år og eldre (også seniorer som eventuelt vil starte til slutt).

Oppvarminga for de ulike gruppene vil fortsette helt frem til deres starttidspunkt. Deltakelse på oppvarminga er selvfølgelig frivillig, men vi håper at de voksne vil vise engasjement og oppfordre sine til å delta!


0 Kommentar

Levert avIdrettenOnline