Rapport fra klubbmesterskapet 2018

Postet av Bratsberg IL - Ski den 13. Mar 2018

Søndag 11. februar ble det arrangert klubbmesterskap på ski, med start og mål ved skytterhuset på Rosmo.

Sykdom og diverse cup'er bidro til at deltakelsen i barneklassene var temmelig laber, men da var det gledelig at seniorklassen var større enn på mange år!

Barneløypa gikk i lettkupert terreng i retning Leiråsen og tilbake, og barna ble heiet fram av mange turgåere på veien. Seniorløypa var en skikkelig kraftprøve, som gikk bort til Østlimyra, opp til Liaåsen og ned tilbake til Rosmo via Leiråsen. Denne løypa er ikke bare krevende oppover - med stive lår er også unnakjøringene ned til Leiråsen utfordrende nok. Og det skulle vise seg at det var nettopp der løpet ble avgjort!

Robert Bjørseth var intetanende om at han gikk inn til seier da han gikk over målstreken og tok imot hyllesten tilbake ved skytterhuset. Konsentrert om å klare den krappe 90-graderen på vei ned fra Liaåsen, la han utrolig nok ikke merke til at han passerte forhåndsfavoritten Ronny, som lå med knekt ski i grøfta! Enda godt at det bare var skia som traff bergveggen med et smell, og at skiløperen ellers kom uskadd fra hendelsen.

Ronny kom seg likevel inn til en hederlig 2.-plass, foran Marius Bjørseth. Ellers fullførte også Kristoffer Myran Nilsen, Sindre Sandbakk og Vegard Singstad med stil (nevnt i tilfeldig rekkefølge).

I dameklassen deltok Mette Ingebrigtsen, Birgitte Myran Nilsen, Marielle Johansen og Katrine Dretvik Sandbakk. Med litt ulike starttider og manglende tidtaking ble det vanskelig å kåre en vinner. Men de så ut som vinnere alle fire!

De barna som deltok var Ylva Skjervold Jensen, Henrik Sandbakk, Trym Skjervold Jensen, Agnete Sandbakk, Robin Sogn Nilsen og Tuva Dretvik. Sprek ungdom var det også med; Eva og Edvin Ingebrigtsen stilte selvfølgelig opp. Alle deltakerne vant sine respektive klasser - det er slett ikke verst!

Etter løpet kunne alle nyte nystekte vafler og pølse i brød, stelt i stand av altmuligmann Vidar Dahl. Vi visste jo fra før av at han er en kløpper når det gjelder løypekjøring og håndtering av tunge maskiner, men han er sannelig ikke verst med vaffeljernet heller! 

Premieutdeling måtte vi ha, og alle deltakerne fikk velge en premie fra vårt sortiment med Bratsberg-effekter. Særlig luene var populære blant store og små.

De fleste deltakerne på årets klubbmesterskap samlet


Ronny - like blid, selv med knekt ski!
Agnete ser opp til årets klubbmester, Robert
Tuva med ny Bratsberg-lue i hendene

Det var forresten ikke bare deltakerne på klubbmesterskapet som kunne nyte serveringen på skytterhuset denne fine søndagen. Mange turgåere tok turen innom på gratiskaféen, som er et samarbeid mellom skiavdelinga, Oppstrinda salongskytterlag (OSSL) og Estenstadhytta. Estenstadhytta har svært sjenerøst sponset alt av mat og drikke til kaféen, OSSL stiller med huset, og skiavdelinga (med Vidar i spissen) står for serveringa. Siste mulighet til å benytte seg av dette tilbudet er søndag 18. mars. Ta turen, da vel!Klubbmesterskap 2018

Postet av Bratsberg IL - Ski den 9. Mar 2018

Litt kort varsel, men på søndag blir det et uhøytidelig klubbmesterskap!

Løypa går fra skytebanen på Rosmo, i retning Liaåsen og tilbake. Vendingspunkt tilpasset de forskjellige årsklassene - de fleste snur nok før bakkene til Liaåsen starter.

Start kl 11.00.

I etterkant av rennet blir det premieutdeling og bespisning inne i skytterhuset. Kanskje får vi til litt skileik i området også?


Arrangementet er åpent for alle idrettslagets medlemmer :)


Det vil være mulig å parkere hos familien Sandbakk på Rosmo'n, men vær oppmerksom på at det er begrenset med plasser. Ellers er det også fin oppvarming å gå fra idrettshuset :)Siste renn og premieutdeling for Telenorkarusellen - 8. mars.

Postet av Bratsberg IL - Ski den 27. Feb 2018

Vi har tidligere annonsert at siste renn og premieutdeling vil bli avholdt denne uka, men på grunn av kulda har vi bestemt oss for å utsette finalen ei uke. Ny dato er altså 8. mars.


Men her er uansett informasjon om det siste arrangementet, som vi vil gjennomføre som skicross. Vi har tre ulike startalternativer for dette arrangementet:

- nede på stadion (start kl 17.45): For de minste som vil gå sin vanlige løype nede ved stadion.

- ved grønn sirkel på kartet (start kl 18.00)

- ved rød sirkel på kartet (start kl 18.10)


Vi legger ingen føringer for hvem som skal starte hvor, men deltakerne må være på plass på sitt valgte startsted til de tidene som er angitt over. Nede på stadion blir det vanlig parstart, mens oppe ved "grønn og rød start" vil deltakerne bli startet i puljer på ca 5-8 løpere.

Skicrossløypa blir som (om enn ikke så vakkert...) tegnet inn på kartet under. Her blir det både krappe svinger og kuler å bryne seg på! Legg igjen skismøringa hjemme, her er det god glid som gjelder!


Når alle deltakere er i mål blir det premieutdeling inne i gymsalen. Om noen skulle være i tvil, så er det premie til alle, uansett hvor mange renn de har deltatt på! 

Inne får alle deltakere gratis vaffel og saft, i tillegg til at det vil bli mulighet for å kjøpe kaffe, pølser og brødmat.

Minner også om at skiavdelinga selger store sekker med helt topp dopapir og tørkepapir til henholdsvis kr 300 og 270 pr sekk. Dette kan betales med VIPPS og hentes ved smørebua i forbindelse med arrangementet.Resultater Bratsbergstafetten

Postet av Bratsberg IL - Ski den 14. Feb 2018

Takk for oppmøtet, både til alle funksjonærer, deltakere og støtteapparat! Vi er fornøyde med deltakelsen, og glade for at stormen ventet til stafetten var ferdig før den tok til for fullt.

Resultatlister fra Bratsbergstafetten finner dere her: Resultater


Vi har plukket opp diverse gjenglemt utstyr. Hvis du savner en mørk dunvest, et par svart/hvit/blå polvotter eller en stor Swix-sekk, så ta kontakt med Katrine på tlf 99593371.


Velkommen tilbake neste år!

Bratsbergstafetten

Postet av Bratsberg IL - Ski den 12. Feb 2018

Vi gjentar noe nyttig informasjon i forbindelse med onsdagens stafett:


ETTERANMELDING OG ENDRING AV LAGOPPSETT:

Etteranmelding og endring av lagoppsett kan gjøres frem til rennstart ved å bruke denne lenken:

Påmelding


VIKTIG INFORMASJON OM STARTNUMMER: 

Startnumrene har tidtakerstrips på bryst og rygg. Disse bør ikke bøyes unødig. Det er tre forskjellige reklamer på numrene:

1. etappe med "LØPLABBET"

2. etappe med "MESTERBLIKK"

3. etappe med "MAINTECH"

Brikkene i numrene er definert til etappene, så kun "MainTech"-nummeret kan utløse målgang. Likeledes kan kun "LØPLABBET"-nummeret utløse 1.veksling og gi etappetid til 1.etappe og starttid til 2. etappe. Det er derfor SVÆRT viktig at løperne har riktig nummer.

Løperne skal levere fra seg startnumrene før de forlater vekslings-/målområdet.


STARTTIDER:

G8-10: 18.00

J8-10: 18.02

G11-12: 18.20

J11-12: 18.22

G13-14: 18.50

J13-14: 18.52

G15-16: 19.30

J15-16: 19.32


PARKERING:

Parkering ved stadion og ellers på anviste plasser. Parkeringsavgift på kr 50 betales kontant eller med VIPPS til nr 93997. De som skal betale med VIPPS kan gjerne gjøre det i forkant, og vise kvittering ved ankomst.


LØYPEKART:

Løypekart

Arenakart


PREMIEUTDELING:

Premieutdeling vil bli avviklet inne i idrettshuset så snart resultatlistene er klare.


Til de som meldte seg på søndag før kl 21: 

Etteranmeldingsavgiften ble dessverre aktivert noen timer for tidlig, og de som meldte seg på i denne perioden bes sjekke at de blir fakturert rett beløp (300kr pr lag). Ta kontakt via ski@bratsberg-il.no dersom dere har fått feil beløp.